SDE

На Благовіщення владика Ярослав відвідав Лаврівський монастир

09 квітня 2010
Друк E-mail
7 квітня владика Ярослав (Приріз), єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії, відслужив Архиєрейську Літургію у храмі Лавріського моанстиря. Звертаючись до священиків та вірних, присутніх на Літургії, архиєрей розкрив значення літургійного почитання Пресвятої Богородиці у традиції Східної Церкви. Владика підкреслив три аспекти, на які звертає увагу церковна традиції, коли говорить про Пресвяту Богородицю. Насапмеред - це Богоматеринство, яке є "найважливішою благодаттю Пречистої Діви Марії, що робить Її “чеснішою від херувимів і незрівнянно славнішою від серафимів”.
По-друге, піснеспіви церковні наголошують на особистій святості Богородиці, величаючи її "пресвятою, пречистою, преблагословенною і пренепорочною приснодівою”. По-третє, Церква звертає особливу увагу на заступництво Божої Матері за грішних люд.

На завершення пастирського слова владика Ярослав побажав вірним: "Нехай і сьогодні, Пресвята Богородиця, у день свого великого свята Благовіщення, як дорогоцінне миро прийме наші молитви і завжди супроводжує нас, як “незахідна зоря” на наших життєвих дорогах. Просімо нашу небесну Матір, аби випросила нам сили завжди бути вірними Богові, нехай додасть нам відваги говорити завжди Богові „так” і залишатися непохитними у вірі на все життя. Нехай навчить нас приймати слово Боже, зберігати і розважати над ним у нашому серці, як це Вона робила протягом усього життя."

Звертаючись до ігумена Лавріського монастиря - єромонаха Миколи Ковалишина (ЧСВВ), архиєрей подякував за запрошення та спільну молитву, зазначивши, що Лаврівський монастир є однією з найдавніших святинь на території Самбірсько-Дрогобицької єпархії. Адже своїм історичним корінням він сягає часів Галицької Руси. Згідно з переданням, на території монастиря похований князь Лев Галицький.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

banner

Архів
^ Догори